php wd slider

«

»

Νοέ 14 2016

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας

ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ 2017-18

Α! Είναι ωραίο πράγμα η βεγγέρα! 

Η βεγγέρα είναι … όασις εν τη ερήμω του αγάμου, είναι … οδοστρωτήρ προλειαίνων την οδόν του γάμου, είναι … 

 

Στιγμιότυπο 1 (15-6-2018 8-08 μμ)

Η θεατρική ομάδα του σχολείου βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες

για τη σχολική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. 

Στιγμιότυπο 6 (15-6-2018 8-11 μμ)

Στιγμιότυπο 17 (15-6-2018 8-14 μμ)

  H Παρουσίαση της παράστασης πραγματοποιήθηκε με το τέλος της σχολικής χρονιάς …..

 

 

 

και το βίντεο   ανέβηκε στο YouTube με μοναδικό σκοπό να δείξει την προσπάθεια και το «ταλέντο» των μαθητών μας. 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ 2016-17

 

Μετά την περσινή επιτυχία των μαθητών μας στην γιορτή της 25ης Μαρτίου 2016 η θεατρική ομάδα

επανέρχεται με νέο έργο….

 

imagesΗ θεατρική ομάδα του σχολείου μας έχει αρχίσει να προετοιμάζεται, κάνει ήδη πρόβες, για το έργο << Ρωμαίος και Ιουλιέτα >> του Μποστ, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Αντωνία Θεοδοσίου, ΠΕ02.

 Συμμετέχουν μαθητές  κατά πλειοψηφία από τη Β’ Λυκείου. 

 

————————————————–

Ο καιρός ήρθε…. 

Στις 9-5-2017 η θεατρική ομάδα του σχολείου μας ανέβασε το έργο, στο οποίο τόσο καιρό έκαναν πρόβες. 

Το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στην καθηγήτρία τους, Αντωνία Θεοδοσίου.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση …

 

       Στις αρχές της σχολικής χρονιάς ξεκινήσαμε με τους μαθητές της Β? ΛIMG_2325υκείου το στήσιμο μιας θεατρικής παράστασης. Οι απαιτήσεις μας ήταν συγκεκριμένες: το έργο θα έπρεπε να είναι πολυπρόσωπο, καθώς όλο και περισσότεροι μαθητές εκδήλωναν την επιθυμία να αναλάβουν ρόλους. Να προκαλεί γέλιο για να ξορκίσουμε τα όποια αρνητικά συναισθήματα και τις εντάσεις που μας κυκλώνουν. Τέλος, να είναι διαχρονικό και να έχει ένα κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα. Τη λύση τη βρήκαμε στον Μποστ.

       Το έργο που ανεβάζουμε γράφτηκε το 1995 και ανέβηκε για πρώτη φορά από το θέατρο «Στοά» με Ρωμαίο τον Θανάση Παπαγεωργίου και Ιουλιέτα τη Λήδα Πρωτοψάλτη. Βασίζεται στο δραματικό έργο του Σαίξπηρ, αλλά ο μοναδικός στο είδος της παρωδίας Μπόστ φέρνει την ανατροπή του μέσα από την ειρωνεία, τη σάτιρα και το ιδιαίτερο χιούμορ του. Με το γνωστό του δεκαπεντασύλλαβο, με ήρωες σα να έχουν βγει από τα σκίτσα του, θίγει τα κακώς κείμενα IMG_2313της ελληνικής κοινωνίας. Αιχμηρός, αληθινός και πάντα επίκαιρος ρίχνει τους προβολείς του στο μικροαστισμό  και σε κάθε κοινωνική και γλωσσική υποκρισία.

         Η  θεατρική παράσταση είναι έργο συλλογικό  και το ανέβασμά της απαιτεί τη συμβολή πολλών. Παραβλέποντας τον τυπικό χαρακτήρα που αποκτά μια δημόσια ευχαριστία και την αμηχανία που μου προκαλεί, ως υπεύθυνη της παράστασης, θα ήθελα, αρχικά, να ευχαριστήσω την κ. Κάτια Ζαρκάδα -ηθοποιό και σκηνοθέτη- από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, που μας διέθεσε με ιδιαίτερη προθυμία το δυσεύρετο σε βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες κείμενο του Μποστ, καθώς και τη συνάδελφο, υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων Σοφία Κουτέρη, που υπήρξε γέφυρα επικοινωνίας με τους υπεύθυνους του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται και στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, που μας παραχώρησε κοστούμια από το βεστιάριό του.

IMG_2292

Τα υπέροχα σκηνικά μας και τη σκηνογραφία χρωστούμε στο διευθυντή μας Παντελή Ντάγκα και στο συνάδελφο Σωτήρη Σιάπκα που διέθεσαν γενναιόδωρα το χρόνο τους για την κατασκευή τους. Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Δεν πρέπει να παραλείψω τη συμβολή του κ. Κώστα Στεργίου, που παραχώρησε κάποια από τα σκηνικά μας αντικείμενα. Τέλος, ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους που ο καθένας με τον τρόπο στήριξε και ενθάρρυνε τις προσπάθειές μας.

« 2 της 2 »

          Ο μεγαλύτερος έπαινος, όμως, ανήκει στα μέλη της θεατρικής ομάδας, τους μαθητές μας, που με τη φαντασία τους, την εφευρετικότητά τους και τον ενθουσιασμό τους ανέλαβαν το βάρος της παράστασης και κατάφεραν να ξεδιπλώσουν όλες τις πτυχές του έργου.

     

Δείτε ένα μικρό  απόσπασμα της παράστασης……

ενώ σύντομα θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στο YouTube!!!

 

  Η παράσταση θα ανέβει και στο Θέατρο Καμπέρειο την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 στο πλαίσιο της ΙΣΤ’ Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων Ηπείρου.